Heeft je paard last van maagzweringen? Gebruik deze producten

Heeft je paard last van maagzweringen? Gebruik deze producten
februari 21, 2022 dieren

Het verzorgen van een paard vereist veel tijd, geld en aandacht. Een gezondheidscontrole is iets wat je regelmatig moet uitvoeren, aangezien paarden erg afhankelijk zijn van hun baasje als het gaat om paardenverzorging. Een veelvoorkomende ziekte waar paarden last van kunnen krijgen is maagzweringen. Wat houdt deze aandoening precies in? Hoe kun je dit herkennen in jouw paard? Wij leggen het je uit in dit blog.

Alles over maagzweringen

Maagzweren is wanneer een paard last krijgt van zijn maag, wat dus niet aan het paard zelf te zien heeft. Dit heeft een negatief effect op hun prestaties. De oorzaken van maagzweringen kunnen zijn dat een paard onvoldoende kauwt op vezelrijk ruwvoer (waardoor er te weinig speeksel wordt gemaakt), stress of wanneer ze zich oncomfortabel voelen in vreemde omgevingen.

 

Hoewel slechte prestaties een teken kunnen zijn van maagzweringen, kan het ook soms zijn dat een paard last heeft van zijn longen dan zijn maag. In dat geval kun je het beste een Longspoeling paard gebruiken om het probleem te verhelpen. Deze Longspoeling paard zorgt ervoor dat de ademhaling van een paard weer op peil komt. Een Longspoeling paard helpt dus niet bij maagzweringen. Wees dus bewust van de andere symptomen van maagzweringen.

Hoe identificeer je maagzweringen bij een paard?

Aangezien je maagzweringen niet direct kunt zien of merken bij een paard, moet je dus weten hoe je dit het beste kan onderzoeken.Gastroscopie tegen maagzweringen is een manier om de maag goed te onderzoeken. De meeste dierenarts zeggen ook dat Gastroscopie tegen maagzweringen een hele betrouwbare manier is om maagzweren te identificeren bij paarden. De gehele maag en darmen worden namelijk meegenomen tijdens dit onderzoek (in vergelijking met andere soort onderzoeken, waar dit dus wordt gemist).

 

Gastroscopie tegen maagzweringen zorgt er dus voor dat je tijdig de aandoening identificeert. Vele dierenartsen geven ook nog de benodigde hulpmiddelen aan, in het geval dat je paard maagzweren heeft. Deze medicijnen zorgen ervoor dat het probleem goed wordt opgelost. Voor meer advies kun je vragen bij de dierenklinieken of de dierenarts bij jou in de buurt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*