Het verhaal van de zwitserse koe Linda

De zoektocht naar een adoptie koe.

Het verhaal van de zwitserse koe Linda
oktober 5, 2015 Inspirerende artikelen voor dieren

Het verhaal van de Zwitserse koe LinĀ­da

Sommige dieren op de wereld hebben het erg slecht, dit zie je ook vaak op televisie. Van uitgemergelde, magere honden of katten tot verwonde koeien of beren. Deze verdrietige beelden gaan ons door merg en been en er moet zeker iets aan gedaan worden.

De zoektocht naar de Zwitserse koe
Over de hele wereld kunnen zoveel dieren hulp gebruiken en vaak is die hulp echt noodzakelijk. Paarden, koeien en honden door heel het land worden tot op de dag van vandaag zwaar mishandeld. Gelukkig zijn er veel instanties die hier wat aan doen en daar zijn we erg trots op. Denk aan dierenambulance, asielen, opvangcentra en sinds kort ook de dierenpolitie. De instanties doen hun uiterste best om het dierenleed te voorkomen of te verzachten.

De zoektocht naar een adoptiedier gaat niet over rozen

We zijn tijdens de zoektocht naar een adoptiedier veel grievend leed tegen gekomen. Wij hebben een zwak voor de Zwitserse koe. Deze koe is een uitstervend ras en dat vinden we vreselijk.
Het verhaal van de Zwitserse koe Linda greep ons meteen aan. Jarenlang heeft Linda gediend als melkkoe, maar was rijp voor de slacht volgens de eigenaar. Het team van ”Gut Aiderbichl” heeft Linda op tijd weten te redden en wordt daar momenteel verzorgd door vrijwilligers.

De zwitserse koe Linda
Graag willen wij je iets meer vertellen over de Zwitserse koe. Deze koe is een uitstervend ras. Het adoptiedier Linda behoort tot de Tiroler Grauvieh die veelal in het westerlijk Alpengebied in Oostenrijk leven. De koeien zijn kenmerkend aan hun grijs/bruine kleur. Het vlees van de Zwitserse koeien is erg populair en staan ook bekend om hun goede kwaliteit melk. Hierdoor leven de koeien vaak onder niet al te beste omstandigheden. De volgroeide koeien kunnen wel 550 tot 650 kg wegen en de stieren wel 900 tot 1050 kg.

Blog door https://www.giftsmore.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*