Hond wassen in een speciale hondendouche

Hond wassen in een speciale hondendouche
maart 21, 2017 Robin

Het is weer zover, je hond moet gewassen worden. Hoe ga je dat aanpakken? Ga je naar de hondentrimsalon om je hond door professionals te laten wassen? Hier hangt wel een prijskaartje aan. Of kies je voor gemak en was je je hond thuis in de tuin of in de badkamer? Nou ja, wat je gemak noemt… Alles wordt dan vaak nat, inclusief jij zelf. Je moet er dus wel op gekleed zijn. En was je je hond in de badkamer, dan kun je vaak na afloop de hele badkamer nog schoon maken. Dat klinkt allemaal niet ideaal.

De speciale hondendouchekop

Wie weleens zelf een hond heeft gewassen, weet dat het in de praktijk vaak helemaal niet zo eenvoudig is als men soms denkt. Dan kan het werken met de juiste materialen cruciaal zijn. Zo kun je de gewone douchekop gebruiken om een hond te wassen, maar er bestaan ook speciale douchekoppen die gemaakt zijn om honden te wassen. Hier komt naast water ook meteen de hondenshampoo uit. Tevens wordt er zuurstof door het water en de shampoo gespoeld, zodat de shampoo lekker gaat schuimen en de hond grondig gewassen wordt. Een dergelijke hondendouchekop kan worden aangesloten op de doucheslang en op de tuinslang.

De hondenwasstraat, alias de hondendouche

Als je het helemaal grondig wil aanpakken op het gebied van middelen die toegespitst zijn op honden wassen, dan kun je ook nog kiezen voor de hondendouche, ook wel een hondenwasstraat genoemd. Deze hondendouches duiken op steeds meer plekken op, zoals in dierenwinkels en bij autowasstraten. Hier kun je soms al vanaf één euro je hond wassen in een speciale soort bak, die op comfortabele hoogte staat. Er zijn verschillende wasprogramma’s met hondenshampoo, conditioner of speciale antivlooien- of antitekenshampoo. Na afloop kun je jouw hond droogföhnen.

Met de juiste middelen wordt het een simpel karweitje

Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden om je hond te wassen talrijk. Dankzij moderne technologie wordt het je steeds gemakkelijker gemaakt. Met een speciale hondendouchekop of hondendouche is het klusje zo gepiept. Dus wordt het weer tijd om je hond te wassen? Kies dan voor de juiste middelen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*